6849

Project TOTAL WINKSELE

Bouw van een tankstation met shop

  • Periode

    2014

  • Categorieën
  • Aannemer

    Ballast Nedam

  • Architect

    Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba

  • Bouwheer

    Total Belgium nv.

  • Gemeente

    Winksele

  • Bouwkost

    700.000 € ,excl. derden

  • Oppervlakte

    1.220 m² + 225 m² (shop)

Total ontwikkelde een nieuw, wereldwijd concept en look voor hun stations. Alle stations worden geleidelijk aan omgekleurd volgens de nieuwe stijl. In Winksele werd het bestaande station niet omgekleurd maar volledig afgebroken en een gloednieuw station werd gebouwd. Dit is het allereerste nieuwe station in Vlaanderen van Total dat volledig ontworpen en gebouwd werd volgens het nieuwe concept.

Kenmerkend zijn de luifel met transparant dak en ontdubbelde kolommetjes, de shopgevel bekleed met sidings en natuursteenstrips, de transparante pergola voor de shopgevel en de vernieuwde publiciteit.

Ons bureau stond in voor de totale studies en opvolging van de loten wegenis, riolering, piping, electra en het gebouw.