privacy-policy

PRIVACY POLICY

Uw privacy is belangrijk voor Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba, met maatschappelijke zetel te Alfons Braeckmanlaan 233, 9040 Gent, RPR Gent, afdeling Gent en ondernemingsnummer 0432.965.537 (Hierna genoemd “Ingenieursbureau Norbert Provoost”, “wij” of “ons”.)
Wanneer u een beroep doet op de diensten van Ingenieursbureau Norbert Provoost, vertrouwt u haar uw persoonsgegevens toe. Met dit Privacybeleid willen wij dat u op de hoogte bent over hoe wij informatie verzamelen, gebruiken en vrijgeven.

Dit Privacybeleid is van toepassing op onze website www.norbertprovoost.be (Hierna genoemd de “Website”) en alle (commerciële) relaties tussen Ingenieursbureau Norbert Provoost en haar klanten, prospecten en business- of ontwerppartners.

Hoe worden uw persoonsgegevens verzameld?

Ingenieursbureau Norbert Provoost verwerkt persoonsgegevens die u ons zelf verstrekt. Daarnaast kan Ingenieursbureau Norbert Provoost ook uw persoonsgegevens verkrijgen van derden die met u in relatie staan (bv. andere actoren in het bouwproces) om haar dienstverlening te verzekeren.

Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

Ingenieursbureau Norbert Provoost verwerkt enkel persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor het beoogde doel. Uw persoonsgegevens kunnen gebruikt worden wanneer dit noodzakelijk is voor:

  • De uitvoering van de overeenkomsten, m.i.v. de precontractuele fase alsook de dienst na verkoop.
  • Het voldoen aan wettelijke of reglementaire verplichtingen
  • Het behartigen van ons gerechtvaardigd belang, waarbij wij het evenwicht tussen ons belang en uw belangen niet uit het oog verliezen

Voor zover het verwerken van uw persoonsgegevens niet één van bovenstaande doelen bezit, vragen wij steeds uw toestemming.

Concreet verwerken wij u persoonsgegevens onder andere voor volgende doeleinden:

  • De uitvoering van de overeenkomst die u met ons aangaat, met inbegrip van de precontractuele fase en de dienst na verkoop: identificatiegegevens, financiële bijzonderheden, woningkenmerken.
  • Het behandelen van uw vragen en het inschrijven op onze nieuwsbrief: identificatiegegevens.
  • U op de hoogte te houden van onze activiteiten, producten en projecten: identificatiegegevens.

Gebruik van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die Ingenieursbureau Norbert Provoost verzamelt, worden behandeld overeenkomstig de bepalingen van de General Data Protection Regulation (Verordening 2016/679) van het Europese Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van de natuurlijke personen i.v.m. de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.

Ingenieursbureau Norbert Provoost vraagt uw toestemming voordat zij uw persoonsgegevens gebruikt voor andere doeleinden dan dewelke in dit Privacybeleid beschreven zijn.

Openbaarmaking persoonsgegevens aan derden

Ingenieursbureau Norbert Provoost zal uw persoonsgegevens niet openbaar maken aan derden, tenzij wanneer dit noodzakelijk is in het kader van het verlenen van de diensten van Ingenieursbureau Norbert Provoost en de optimalisering daarvan (zoals maar niet beperkt tot onderhoudswerken, verwerkingen van betalingen, database management).

Indien het noodzakelijk is dat wij in dit kader uw persoonsgegevens openbaar maken aan derden, is de betreffende derde partij verplicht om uw persoonsgegevens te gebruiken in overeenstemming met de bepalingen van dit Privacybeleid.

Onverminderd het voorgaande, is het mogelijk dat wij uw persoonsgegevens openbaar maken:

  • Aan de bevoegde autoriteiten (1) wanneer wij hiertoe verplicht zijn op grond van de wet of in het kader van een gerechtelijke of een toekomstige gerechtelijke procedure en (2) ter vrijwaring en verdediging van onze rechten;
  • Wanneer Ingenieursbureau Norbert Provoost of nagenoeg al haar activa wordt overgenomen door een derde partij, in welk geval uw persoonsgegevens door ons verzameld één van de overgedragen activa zal zijn;

In geen geval zullen wij uw persoonsgegevens verkopen aan derde partijen.

Opslag persoonsgegevens

Ingenieursbureau Norbert Provoost bewaart uw persoonsgegevens slechts gedurende de periode die noodzakelijk is voor het vervullen van de doelen, zoals beschreven in dit Privacybeleid onder “gebruik persoonsgegevens”.

Indien door de wet of door de naleving van een andere wettelijke verplichting een langere bewaartermijn gerechtvaardigd is, kan Ingenieursbureau Norbert Provoost uw persoonsgegevens gedurende deze langere termijn bewaren.

Uw privacy rechten

Wanneer u beroep wenst te doen op uw rechten, zoals hieronder bepaald, gelieve dan contact op te nemen met info@norbertprovoost.be:

  • Recht op toegang tot de persoonsgegevens die Ingenieursbureau Norbert Provoost mogelijks over u beschikt;
  • Recht op rectificatie, vervolledigen of update van uw persoonsgegevens;
  • Recht op wissing van uw persoonsgegevens;
  • Recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens;
  • Recht van bezwaar/verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ingenieursbureau Norbert Provoost kan uw verzoek tot uitoefening van deze rechten weigeren, wanneer deze onredelijke wijs wordt herhaald, onevenredige technische inspanningen vereist of de privacy van andere in gevaar brengt. Als onevenredige technische inspanningen worden aangemerkt: het ontwikkelen van een nieuw systeem, het aanbrengen van fundamentele wijzigingen in een bestande handelswijze of verzoeken met betrekking tot gegevens die zich op back-up systemen bevinden.

Beveiliging persoonsgegevens

Ingenieursbureau Norbert Provoost neemt redelijke organisatorische, technische en administratieve stappen om uw persoonsgegevens onder ons beheer en zoals vereist is volgens de van toepassing zijnde wetgeving inzake privacy van persoonsgegevens, te beschermen. Jammer genoeg kan van geen enkele gegevensoverdracht over het internet of van geen enkel gegevensopslagsysteem gewaarborgd worden dat het 100% zeker is. Als u redenen heeft om te geloven dat uw interactie met ons niet meer veilig is, gelieve ons dan onmiddellijk op de hoogte te brengen van het probleem, door contact met ons op te nemen volgens de onderstaande rubriek “Contactgegevens”.

Grensoverschrijdende verwerking persoonsgegevens

Elke grensoverschrijdende overdracht van persoonsgegevens aan derde partijen voor de doeleinden hierboven omschreven, is mogelijk. Dit houdt tevens in dat de overdracht plaatsvindt naar landen of regio’s die andere gegevensbeschermingsregelgeving hebben dan uw land. Wij zullen ten aanzien daarvan telkens de gepaste maatregelen treffen, zodat in een situatie waarin een dergelijke overdracht van gegevens plaatsvindt, een dergelijke overdracht van gegevens altijd geschiedt op een wijze met een “adequaat beschermingsniveau”.

Update Privacybeleid

Ingenieursbureau Norbert Provoost is gerechtigd om dit Privacybeleid te vernieuwen door een nieuwe versie op de Website te plaatsen. Wij adviseren u dit Privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat u op de hoogte bent van enige wijzigingen.

Andere websites

Dit Privacybeleid heeft enkel betrekking op onze Website. Wij zijn niet verantwoordelijk voor, de privacy-, informatie- of andere praktijken van derden, inclusief derden die een site beheren waarnaar onze Website een link bevat. Het door ons plaatsen van een link op de Website betekent niet dat wij de gelinkte site steunen.

Bovendien kunnen we u toegang bieden tot functies van derden die u de mogelijkheid bieden om inhoud te posten op uw sociale media-account(s). Houd er rekening mee dat alle informatie die u vrijgeeft door het gebruik van deze functies beheerd wordt door het toepasselijke Privacybeleid van de derde partij en niet door dit Privacybeleid. Wij hebben geen controle over, en zijn niet verantwoordelijk voor, de manier waarop derden de informatie gebruiken die u verstrekt wanneer u deze functies gebruikt worden.

Klachten

Wanneer u meent een klacht te hebben over de manier waarop Ingenieursbureau Norbert Provoost uw persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en/of verwerkt, kan u steeds een klacht bij de Gegevensbeschermingsautoriteit indienen.

Contactgegevens

Mocht u vragen hebben of zich zorgen maken over de verwerking van uw persoonsgegevens, kan u ons steeds contacteren via info@norbertprovoost.be.