6643

Project WZC ZONNEHOVE

nieuwbouw woon- zorgcentrum

  • Periode

    2011 - 2014

  • Categorieën
  • Aannemer

    Van Wellen nv

  • Architect

    AMV architecten

  • Bouwheer

    Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu vzw

  • Gemeente

    SINT-DENIJS-WESTREM

  • Bouwkost

    2.700.000 €

  • Oppervlakte

    2.870 m²

  • Detailfiche

Het woon-zorgcentrum Zonnehove te Sint-Denijs-Westrem wordt uitgebreid met een nieuwbouw van 3 bouwlagen. De bovenste verdieping springt in ten opzichte van de gevel, waardoor dakterrassen worden gecreëerd. De overige De kamers op de 1ste verdieping beschikken over een uitkragend betonnen terras.
Zowel de wanden tussen gang en kamers als de wanden tussen de kamers onderling dragen de betonplaten. Hiermee kunnen de betonplaten zo dun mogelijk gemaakt worden en kan de bovenste verdieping, waarvan de dragende lijnen afwijken van de rest van het gebouw, gedragen worden door de plaat.
Op het gelijkvloers springt de gemeenschappelijke leefruimte terug ten opzichte van de bovenbouw. De gevel wordt volledig in glas uitgewerkt. De plaat boven de leefruimte draagt tussen stalen liggers en stalen kolommen in de gevel.
Het gebouw beschikt over een betonnen kruipruimte die gebruikt wordt als regenwaterreservoir van 76.500 liter. Deze ruimte bevindt zich onder de gemeenschappelijke leefruimte.
Het gebouw is gefundeerd op een algemene funderingsplaat.