5037

Project RACING GENT EN SKV OOSTAKKER

nieuwbouw clubhuis: kleedruimtes, sanitair, cafetaria, tribune

  • Periode

    2006 - 2011

  • Categorieën
  • Aannemer

    Verplancken

  • Architect

    Architectenbureau Van Derbeken bvba

  • Bouwheer

    Stad Gent

  • Gemeente

    OOSTAKKER

  • Bouwkost

    5.500.000 €

  • Oppervlakte

    3.500 m²

  • Detailfiche

Dit project betreft de realisatie van een nieuw gebouw t.b.v. sportclub vzw Koninklijke Racing Club Gent Zeehaven en Sportclub vzw SKV Oostakker.

Het stadion is opgedeeld in 2 verdiepingen, die in verbinding staan via trappen en liften. Het gebouw beschikt over 2 liften, één personen- en één goederenlift, en 2 trappenhallen.
De gelijkvloerse verdieping is opgesplitst in twee delen:
Een eerste deel waarin zich de inkom en 4 burelen bevinden, een EHBO-ruimte, bergruimten en voorkoelinstallaties voor horeca. Tevens bevinden zich daar ook de installaties voor watervoorziening en verwarming, sanitaire voorzieningen (ook voor mindervaliden), .. dit alles volgens de modernste snufjes.
In het tweede gedeelte bevinden zich vier kleedkamers van gelijke oppervlakte met in iedere kleedkamer een douche- en een verzorgingsruimte, sanitaire voorzieningen en twee scheidsrechterkleedkamers.
Beide gedeeltes zijn gescheiden door de spelersingang (van parking) en spelerstunnel (naar veld).

Op de eerste verdieping bevinden zich: een vestiaire, sanitaire inrichtingen, bergruimte voor horeca benodigdheden, een opwarmkeuken en een ruimte voor de veiligheidsdiensten. Maar het voornaamste is eenzaal van 425m², welke kan opgedeeld worden in twee gescheiden ruimten, één voor kantine- en één voor VIP-gebruik.

De zittribune heeft een capaciteit van 500 toeschouwers met ruime zitplaatsen, en pronkt met een lengte van 75m langs een prachtig kunstgras terrein. Er zijn 6 zitplaats blokken. Er zijn via de tribune toegangen tot de kantine voorzien.

Het gebouw werd gefundeerd op palen.
De bovenbouw is opgebouwd uit dragende muren en vloerplaten in gewapend beton.
De dakverdieping is opgebouwd m.b.v. gelamineerde houten liggers die uitkragend zijn boven de tribune.