8400

Project LIDL NEUFCHATEAU

Bouw van een nieuwe winkel

  • Periode

    03/09/2018-25/06/2019

  • Categorieën
  • Aannemer

    Houyoux

  • Architect

    Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba.

  • Bouwheer

    Lidl Belgium

  • Gemeente

    Neufchâteau

  • Bouwkost

  • Oppervlakte

    Omgeving 5.500m², gebouw 2.400m²

Lidl wenste een nieuwbouwwinkel te realiseren op een weiland, ongeveer 150m naast hun huidige en inmiddels te kleine winkel. De nieuwbouw is de eerste Waalse realisatie volgens het BBS-concept van Lidl.

Ons bureau maakt reeds enkele jaren de standaard plannen, bestekken en meetstaten voor Lidl op, conform de Duitse concepten. Deze standaard plannen en vereisten worden naar diverse architectenbureaus verdeeld, die hiermee dan aan de slag kunnen. Aangezien Neufchâteau de eerste realisatie van het nieuwe BBS-concept zou worden, werd ons bureau zelf als architecten- en ingenieursbureau aangesteld.

Het BBS concept wordt gekenmerkt door een heel strak, fris en eigentijds design, dat heel snel kan gebouwd worden: staalstructuur met zelfdragende prefab betonpanelen. Deze panelen werden afgewerkt met gevelbepleistering en Alu-beplating aan de buitenzijde en zijn glad zichtbaar aan de binnenzijde van de winkel. De voorgevel is een volledige gordijngevel en geeft daglicht tot achteraan in de winkel. Het volledige dak is bedekt met zonnepanelen.

Heel bijzonder in Neufchâteau is het bouwterrein op zich. Diagonaal over het terrein is er een niveauverschil van 7m. Naast het terrein ligt een dieper gelegen rivier. De parking en de winkel werden gebouwd op een ophoging en heel wat complexe keerconstructies werden gerealiseerd. Bovendien werden de keerconstructies verfraaid met breuksteen.

Wij stonden in voor de architectuur, infrastructuur, stabiliteit en projectmanagement.