6857

Project IEPER BINNENPLAATS

Aanleg van binnenplein in sociale woonwijk

  • Periode

    2014

  • Categorieën
  • Aannemer

    Tuinen Steenhaut

  • Architect

    Volt

  • Bouwheer

    VMSW

  • Gemeente

    Ieper

  • Bouwkost

    320.000€

  • Oppervlakte

    1.500 m²

  • Detailfiche

Het desbetreffende binnenplein ligt binnen een nieuwe sociale woonwijk op de hoek van de Rijselstraat, Grimminckstraat en Bukkerstraat. Het binnenplein dient de interactie tussen privaat en publieke ruimte te bevorderen.

Gezien de noodzaak aan parkeerplaatsen, fungeert een groot deel van het binnenplein als parking. Tussen de verharde zones en de woningen worden groenzones gecreëerd als buffer. Ook tussen de parkeerplaatsen worden bomen aangeplant. Op deze wijze wordt het functionele van het binnenplein geïntegreerd met de nodige groene en rustgevende functie die een plein ook dient te bieden.

De verharding wordt uitgevoerd in een licht gewapend beton. Omwille van de ondoorlatende ondergrond, wordt het hemelwater ondergronds gebufferd in hiertoe gedimensioneerde betonbuizen. Via een knijpput wordt het gebufferde hemelwater geleidelijk aan vrijgegeven aan het rioleringsstelsel.