6848

Project TOTAL HALEN

Bouw van een shop

  • Periode

    2017

  • Categorieën
  • Aannemer

    Ballast Nedam

  • Architect

    Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba

  • Bouwheer

    Total Belgium nv.

  • Gemeente

    Halen

  • Bouwkost

    620.000 € ,excl. derden

  • Oppervlakte

    500 m² + 270 m² (shop)

Het bestaande station in Halen had een kleine verouderde shop. Total besliste om in dit station verder te investeren en bouwde een nieuwe grote shop. Het tankgedeelte werd behouden. Er werd meer parkeerplaats gecreëerd.

Dit station is gebouw op een slechte draagkrachtige ondergrond. Daarom was het noodzakelijk om het nieuwe shopgebouw te funderen op palen.

Tijdens de werken mocht de dienstverlening niet onderbroken worden. Dit betekent dat het tankgedeelte en de oude shop openbleef tijdens de bouw van het nieuwe shopgebouw. Pas als het shopgebouw klaar was voor ingebruikname, werd de switch gemaakt. Vervolgens werd het oude gebouw afgebroken.

Het resultaat is een groot en mooi station dat alle diensten aanbiedt: de klassieke brandstoffen diesel en benzine, Adblue en LPG, een ruime shop met broodjesbar en parkeervoorziening.