6810

Project TOTAL MONT SAINT JEAN

Bouw van een tankstation met shop

  • Periode

    2015

  • Categorieën
  • Aannemer

    Ballast Nedam

  • Architect

    Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba

  • Bouwheer

    Total Belgium nv.

  • Gemeente

    Mont Saint Jean

  • Bouwkost

    800.000€, excl. derden

  • Oppervlakte

    2200 m² + 200 m² (shop)

Total ontwikkelde een nieuw, wereldwijd concept en look voor hun stations. Alle stations worden geleidelijk aan omgekleurd volgens de nieuwe stijl. In Mont-St-Jean werd het bestaande station niet omgekleurd maar volledig afgebroken en een gloednieuw station werd gebouwd. Dit is het allereerste nieuwe station in Wallonië van Total dat volledig ontworpen en gebouwd werd volgens het nieuwe concept.

Kenmerkend zijn de luifel met transparant dak en ontdubbelde kolommetjes, de shopgevel bekleed met sidings en natuursteenstrips, de transparante pergola voor de shopgevel en de vernieuwde publiciteit.

Ons bureau stond in voor de totale studies en opvolging van de loten wegenis, riolering, piping, electra en het gebouw.

Na de afbraak van het oude tankstation diende eerst een zware sanering uitgevoerd te worden. Hierna kon gestart worden met de heropbouw zodat het tankstation geopend kon worden voor 18 juni 2015. Het is immers in Mont-Saint Jean en omstreken dat dan exact 200 jaar geleden de slag bij Waterloo werd gevochten.