6026

Project WZC SINT-ELISABETH

nieuwbouw woon- zorgcentrum

  • Periode

    2010 - 2013

  • Categorieën
  • Aannemer

    Vandenbussche nv

  • Architect

    AMV architecten

  • Bouwheer

    Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu vzw

  • Gemeente

    EEKLO

  • Bouwkost

    7.200.000 €

  • Oppervlakte

    4118 m²

  • Detailfiche

Deze uitbreiding, bestaande uit 38 kamers en 20 serviceflats is een eerste fase van het Masterplan 2020 dat voor de zorgcampus wordt uitgewerkt.

Het oorspronkelijke uitgangspunt voor de nieuwe zorgcampus vertrekt van het creëren van een “Zorgpark” langs een nieuw aan te leggen, verkeersluwe laan op het domein. Deze nieuwe doorgang verbindt de Moeie met de Tieltsesteenweg, voor plaatselijk verkeer in enkele richting. Deze private weg vormt een visuele scheiding tussen de zorgcampus van het woonzorgcentrum en het kinderdagverblijf en de nieuw te ontwikkelen gebouwen met woonfuncties in beheer van de stad Eeklo.

In het totaalproject is veel aandacht geschonken aan ecologie en duurzaamheid. In de 1ste fase werd gestreefd naar een gebouw in de richting van passiefbouw. De serviceflats op de verdieping werden als houtskeletbouw ontwikkeld, met een zeer hoge graad van isolatie en een doorgedreven ventilatiesysteem. Alle regenwater van de hellende daken wordt gerecupereerd. De platte daken zijn voorzien van extensieve beplanting.

Het gebouw is gedeeltelijk voorzien van een kelderruimte en gedeeltelijk voorzien van een kruipruimte. Via de kruipruimte verlopen de hoofdzakelijk de ventilatiekanalen en andere technieken.
De gelijkvloerse verdieping is traditioneel opgebouwd, waarbij gewerkt werd met dragende wanden uit metselwerk en vloerplaten uit gewapend beton.
De bovenbouw werd opgetrokken in houtskelet.
Het gebouw is gefundeerd op een algemene funderinsplaat.